19 Aralık, 2007

KABAK TATLISI (OKTAYUSTA)


Malzemeler:

1-1,5 KG BALKABAĞI 3 BARDAK ŞEKER CEVİZ İÇİ 2 ADET KARANFİL

Hazırlanısı:

KABAĞI 2 CM. KALINLIĞINDA VE YAKLAŞIK 7-8 CM. UZUNLUĞUNDA DİLİMLERE BÖLDÜKTEN SONRA KABUKLARINI SOYUP YIKAYIN.BİR TENCEREYE DÜZGÜNCE DİZİN VE DİZDİĞİNİZ HER KATIN ÜZERİNE TOŞ ŞEKER DÖKÜN.1/2 BARDAK SU VE KARANFİLLERİ DE KOYUP ÜZERİNİ KAPATTIKTAN SONRA HAFİF ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİN.PİŞERKEN ARADA BİR TEPSİYİ SAĞA SOLA SALLAMANIZ, DİBİNİ TUTMAMASI AÇISINDAN YARARLI OLACAKTIR.KABAKLAR SOĞUDUKTAN SONRA BİR KAYIK TABAĞA DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE DİZİN.ÜZERİNE ÇEKİLMİŞ CEVİZ SERPEREK SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok: